Kaikki orgaanisesta CBD:stä ja hampun viljelystä tuotteissamme.

Kaikki orgaanisesta CBD:stä ja hampun viljelystä tuotteissamme.

Luonnonmukainen tuotanto on nykyään trendikästä, helppoa ja rauhoittavaa. On vain luonnollista, että myös orgaaniset kannabidiolituotteet ovat tulleet markkinoille, mutta mitä tämän tuottoisan liiketoiminnan takana todella on? Tässä selitän kaiken orgaanisesta CBD: stä ja sen viljelystä.

Mitä on luonnonmukainen maatalous?

Luomuviljely, joka on merkitty tuotteisiin vaaleanvihreällä AB-logolla, on viljelymenetelmä , jota alun perin kuvailtiin seuraavasti: "tuotantomenetelmä , jossa yhdistyvät suuri biologinen monimuotoisuus ja ympäristökäytännöt, joilla pyritään säilyttämään luonnonvarat muun muassa luopumalla synteettisistä kemiallisista tuotteista ja muuntogeenisistä organismeista". Luonnonmukainen viljely ei rajoitu vain kasveihin, vaan se on kehittynyt viime vuosikymmeninä ja on nykyään monialainen lähestymistapa: puutarhanhoito, peltoviljely, karjankasvatus, viininviljely jne.

Koska luonto on keskeisellä sijalla ja koska halutaan toimia älykkäämmin, luonnonmukaista tuotantoa koskevaa pöytäkirjaa ei sovelleta ainoastaan maatalouden ja karjankasvatuksen alalla. Jotta tuotteet voidaan sertifioida, myös jalostus- ja markkinointivaiheissa on kunnioitettava luontoa ja ympäristöä. Tämän varmistamiseksi on olemassa luonnonmukaista maataloutta koskevia eritelmiä.

Luonnonmukaisen CBD:n viljelyn eritelmät

Kuten edellä mainitsin, on olemassa eritelmiä, joilla varmistetaan, että tuotteet vastaavat odotuksia. Sama koskee CBD:n luonnonmukaista viljelyä. Hampun luonnonmukaista viljelyä säännellään tiukasti erityisesti kahdella EU:n säädöksellä, joissa vahvistetaan luonnonmukaisen viljelyn edellytykset (EY-asetus 834/2007, EY-asetus 889/2008). Lisäksi maa- ja elintarviketalousministeriön laatimassa lukuoppaassa (RCE-lukuopas).

Luonnonmukaisella tuotannolla tarkoitetaan ilman mitään anteeksipyyntöä sitä, että siinä ei käytetä muuntogeenisiä organismeja eikä synteettisiä kemikaaleja . Luomuviljely perustuu seuraaviin peruspilareihin

  • Varmistetaan, että luonnon tasapainoa kunnioitetaan suosimalla luonnonmukaisia tuotantopanoksia. Tämä parantaa hedelmällisyyttä ja rikastuttaa maaperää.
  • Kiinnitä huomiota konversioon. Satoa ei nimittäin kutsuta heti luonnonmukaiseksi. Maaperän "puhdistuminen" ja sen luonnollisen tasapainon palauttaminen vie tietyn ajan.
  • Säännölliset tarkastukset, joilla varmistetaan, että tuotanto vastaa luonnonmukaisen maatalouden odotuksia.
  • AB-merkki ja -logo, jotka takaavat kuluttajille, että valmiit tuotteet ovat 100-prosenttisesti luonnonmukaisia ja/tai jalostettujen tuotteiden osalta vähintään 5 prosenttia luonnonmukaisia maataloustuotteita.

Miten CBD:n viljely sopii yhteen ympäristönsuojelun kanssa?

Luonnonmukaisen hampun viljelyä koskevien eritelmien tärkeimpiä kohtia on kemikaalien käyttökielto. Luonnonvastaiset torjunta-aineet ja lannoitteet ovat siis kokonaan kiellettyjä. Luonnolliset torjunta-aineet ja lannoitteet ovat kuitenkin sallittuja. Myös biologisten aineiden käyttöä suositellaan. Myös muuntogeeniset organismit ovat täysin kiellettyjä. Voidaan kuvitella, että luonnontuotteiden käytöllä vältetään massiivinen ympäristötuho ja se on vähemmän aggressiivista ekosysteemille.

Viljelijöiden on myös vaihdettava viljelykasveja maaperän uudistamiseksi, mikä tarkoittaa, että he eivät voi viljellä intensiivisesti vain yhtä viljelykasvia. Miksi tehdä tämä valinta? Yksinkertaisesti siksi, että kukin kasvilaji käyttää tiettyjä ravinteita ja palauttaa vastineeksi maaperään lannoitteita. Viljelykasvien vaihtelu mahdollistaa siis sekä edellisen viljelykasvin antamien lannoitteiden hyödyntämisen että maaperän luonnollisen rikkauden lisäämisen.

Tutustu 100 % orgaanisiin CBD-öljyihimme

Mama Kana sertifioiCBD-öljyjen valikoimamme luonnonmukaisesti kasvatetusta hampusta tuotetuksi. Saatavana 5, 10, 15, 20 ja 30 % CBD:tä, öljymme ovat käyttövalmiita, ja niitä voi käyttää sellaisenaan tai lisätä haluamiisi valmisteisiin.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.