Selitys CBD-öljyn uuttamismenetelmistä

Selitys CBD-öljyn uuttamismenetelmistä

CBD-öljyn uuttamiseen on olemassa erilaisia menetelmiä. Ne ovat kaikki enemmän tai vähemmän luonnollisia: liuotinpohjaisia, ylikriittisiä CO2- tai kylmäpuristettuja. Älä huoli, Mama on täällä selittämässä, tieteellistä tutkintoa ei tarvita. Tässä on täydellinen selitys siitä, miten CBD-öljyä uutetaan.

Liuotinuutto

Liuotinuutolla voidaan ottaa talteen suuri määrä öljyä. Se on itse asiassa menetelmä, jolla saadaan suurin saanto. Se on kuitenkin myös kaikkein luonnottomin menetelmä, koska siinä käytetään kemikaaleja.

Kun muut uuttamismenetelmät jättävät jopa 14 % öljyn jäännösjäämiä, liuotinuutolla saadaan talteen jopa 99 % öljyisestä aineksesta. Yleisimmin käytetty liuotin on heksaani, joka on petrokemiallista bensiiniä.

Vaikka tätä tekniikkaa käytetään yleisesti elintarviketeollisuudessa, se tuottaa jäämiä, joita ei poisteta tislauksen aikana. Siksi tämä menetelmä on kaikkein epäterveellisin.

Ylikriittinen CO2-uutto

Uuttaminen ylikriittisellä C02:lla on tieteellinen, hellävarainen ja terveellinen menetelmä. Oudosta nimestään huolimatta tämä tislausmenetelmä uuttaa öljyssä olevat aktiiviset molekyylit hellävaraisesti.

Tässä prosessissa alkuaineet ovat kaasumaisessa ja nestemäisessä tilassa. Kun nämä kaksi ainetilaa sekoittuvat, sitä kutsutaan ylikriittiseksi tilaksi. Tutkijat saavuttavat tämän tilan säätämällä sekä painetta että lämpötilaa.

C02:n eli hiilidioksidin käytöllä on monia etuja. Se on myrkytöntä, ympäristöystävällistä ja sitä voidaan käyttää monissa elintarvikkeissa. Se vastaa erityisesti kuohuvedessä ja virvoitusjuomissa esiintyviä kuplia.

Sen lisäksi, että hiilidioksidi on terveellistä ja ilman myrkyllisiä päästöjä, sitä voidaan käyttää uudelleen seuraavissa uutoissa. Mama kehottaakin sinua tarkistamaan uuttomenetelmän ennen CBD-öljyn valintaa, jotta saat varmasti terveellisimmän öljyn.

Tätä prosessia voidaan käyttää myös muiden CBD-muotojen tuottamiseen. Uuttamalla ylikriittisellä CO2:lla voidaan saada CBD-tiivisteitä jauheena, vahana tai hartsina. Sitä voidaan käyttää myös öljyn spektrin määrittämiseen: Full Spectrum tai Broad Spectrum.

Uuttaminen kylmäpuristamalla

Kylmäuutto on menetelmä, jota käytetään pääasiassa kosmetiikassa. Se on manuaalinen ja täysin luonnollinen. Sitä on käytetty tuhansia vuosia kasviöljyjen uuttamiseen.

Nykyään prosessissa puristetaan koneellisesti kaikki hamppukasvin osat: lehdet, kukat ja siemenet jauhimella tai muulla koneella. Tämä säilyttää kaikki CBD:n aktiiviset osat, myös ravintoaineet.

Hamppukasvi sisältää runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, joten se on ihanteellinen ravintolisä. Maku ja hyödyt kymmenkertaistuvat tällä menetelmällä. Mutta tuotto on edelleen vähiten tehokas. Rasvan menetys on korkein näistä kolmesta menetelmästä.

Ei ole harvinaista, että kylmäpuristamalla tuotetut CBD-öljyt maksavat hieman enemmän. Eikä vähiten siksi, että käsittelyaika on pidempi. Se on perinteinen menetelmä, joka vaatii suurta tarkkuutta.

Tiedoksi, että käytetyn hampun laatu voi vaikuttaa öljyn laatuun. Kannattaa valita orgaanisesta ja luonnollisesta hampusta valmistettu öljy. Näin voit nauttia CBD-öljyn kaikista hyödyistä ja terveellisestä tuotteesta.

Mikä on paras tapa uuttaa CBD-öljyä?    

On sanomattakin selvää, että paras tapa uuttaa CBD-öljyä on kylmäpuristus. Se ei ainoastaan säilytä kasvin kaikkia makuja, vaan siinä käytetään myös kaikkia hamppukasvin osia.

Tämän prosessin tuloksena saadaan korkealaatuista öljyä, joka antaa sinulle kaikki kasvin hyödyt. CBD-öljyä voidaan käyttää fytoterapiassa täydentämään ruokavaliota ravintoaineilla. 

Vaikka kylmäpuristetut öljyt tuottavat korkealaatuisia tuotteita, ylikriittistä CO2-menetelmää ei voi päihittää. Se on myös erittäin hyvä menetelmä terveellisen öljyn saamiseksi.

Mutta se on myös hyvä, myrkytön menetelmä. Useimmat CBD-öljyt valmistetaan CO2:lla ja ne ovat erittäin korkealaatuisia. Tämä tekeeCBD-öljystä edullista ja tehokasta .

Lisäksi ylikriittinen CO2 tarkoittaa, että voit valita täyden spektrin tai laajan spektrin öljyn tarpeidesi mukaan. Näin THC voidaan poistaa tiettyihin tapauksiin mukautetuista öljyistä.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.