Jack Herer, hamppuaktivisti!

Jack Herer, hamppuaktivisti!

Miten hamppu voi vielä pelastaa maailman? 

1970-luvun alkupuolelta aina sen häviämiseen vuonna 2010 Jack Herer vannoi työskentelevänsä joka päivä hampun laillistamiseksi. Tehtävänsä loppuun saattamiseksi Jack Herer kerää hamppua koskevia olemassa olevia tutkimuksia ja tietoja. Tämä tieto on hänen suuren kirjansa perusta, Keisari on alastijoka on edelleen maailman luetuin hamppua kannattava kirja. Siinä hän esittelee hampun moninaiset käyttökohteet ja perustelee samalla sen taloudellista ja teollista kiinnostavuutta. Hän kuvaa yksityiskohtaisesti, miten hamppua voidaan käyttää tekstiilien, paperin, lääkkeiden, elintarvikkeiden ja polttoaineen tuotantoon. Hän väittää myös, miten tätä kasvia voidaan helposti viljellä ja miten se voisi auttaa väestön kehitystä.

Iskulauseellaan "Miten hamppu voi vielä pelastaa maailman " hänestä tuli nopeasti maailmanlaajuisen hamppuliikkeen johtohahmo. Hänen työtään käytetään vielä tänäkin päivänä keskusteluissa kannabiksen laillistamisesta osavaltioissa, joissa on tiukat lait.

Hän perusti ja johti H.E.M.P.:tä, joka on järjestö, jonka tavoitteena on auttaa lopettamaan marihuanan kieltäminen. Näkijä Jack Herer oli myös yksi ensimmäisistä, joka avasi hamppukaupan Kaliforniassa, mikä johti hamppukaupan asteittaiseen leviämiseen Yhdysvaltojen länsirannikolle. Näiden kauppojen avaaminen tasoitti tietä kannabiksen laillistamiselle maassa ja sen lääketieteelliselle käytölle.

Aktivistin kunniaksi järjestetään joka vuosi Las Vegasissa Jack Herer Cup. Mama Kana tarjoaa erilaisia korkealuokkaisia kukkia kunnianosoituksena hänelle.

Lepää rauhassa Jack

Kuva: Jack Herer ja hamppukasvin varsi - jackherer.com

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.